Vi hjälper dig sälja
din bil till högsta pris.

Med över 200 000 sålda bilar har vi en unik erfarenhet och förståelse för helheten
där vi oftast lyckas överträffa våra kunders förväntningar.
Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med bilförsäljningen!

FRÅGOR & SVAR

Här finner du svaret på vanliga frågor. Hittar du fortfarande inte det du söker? Kontakta oss på info@tradingsolutions.se

Hur kontaktar jag TradingSolutions?

Ring oss gärna på telefon 08 – 5500 2200 eller maila till info@tradingsolutions.se

Vilken är skillnaden mellan era försäljningstjänster TradingFLEX & TradingPLUS?

TradingFLEX är vår bastjänst där du själv ordnar med ett inbytestest hos bilåterförsäljaren som vi därefter konkurrensutsätter. Ett inbytestest får du oftast utfört i samband med att du beställer en ny bil. Inbytestestet skickar du in till TradingSolutions och därefter påbörjar vi auktionen. Vill du istället ha högsta bekvämlighet och att vi sköter hela försäljningsprocessen väljer du TradingPLUS, vår fullservicetjänst. Du meddelar bara att en bil finns tillgänglig och skall säljas. TradingSolutions sköter sedan transport av bilen till någon av testanläggningarna för rengöring, testning, provkörning, fotografering och värdering.

Jag funderar på att köpa loss min bil privat, kan jag det?

Ja, men då skall bilen först prissättas via ett auktionsförfarande hos TradingSolutions. Om du har ett intresse av att köpa bilen råder vi dig att nyttja vår tjänst TradingFLEX, vilket innebär att du själv ordnar med ett inbytestest från bilhandlaren och bilen läggs ut på auktion. Efter auktionsavslut får du sedan valet att köpa bilen till uppnått försäljningspris. Accepterar du detta avvecklar vi bilen till dig – om inte säljs den till högstbjudande köpare.

Vad är fördelen med auktionsförfarande jämfört med att jag köper bilen till ett av bilhandlaren värderat pris?

Genom att ta in ett ”skarpt” pris via auktionen kommer företaget inte att förlora någonting på att sälja bilen till den anställde, vilket kan vara fallet om den säljs till ett värderingspris. Via auktionen blir försäljningspriset neutralt där utköpspriset blir samma som högsta bud. Detta pris är dessutom mer tillförlitligt för att den anställde inte skall riskera i onödan att få ett skattetillägg för att bilen sålts för billigt.

Kan jag inte bara lämna min bil som inbyte till bilhandlaren, det är ju så bekvämt och enkelt.

Nej, det skall du inte göra. Alla bilar skall säljas via TradingSolutions så att företaget inte riskerar att sälja bilar till för låga inbytespriser. Auktionen genererar i snitt ett mycket högre försäljningspris. Däremot kan du lämna bilen fysiskt hos den bilhandlare som passar dig bäst. TradingSolutions hanterar logistiken så snart vi får uppdraget till oss.

Jag skall få leverans av min nya bil om två veckor, kan jag lämna den gamla hos bilhandlaren och att ni sköter resten?

Absolut, kontakta oss på telefon 08 – 5500 2200, gärna 5 – 10 dagar innan du lämnar bilen, så lägger vi in uppdraget och hanterar avvecklingen och ansvarar för bilen. Vill du hellre lämna bilen på någon annan plats meddelar du oss bara detta.

Jag har skador på min bil, skall jag åtgärda detta innan försäljningen?

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig till rätt beslut beroende på vilken typ av skada eller reparation som du har på bilen. Oftast kostar det mer att åtgärda detta än det prisavdrag som vi kanske får vid försäljningen.

Hur lång tid tar det innan bilen blir såld och Hur vet jag vilka bud som lagts på bilen?

Vår försäljningstid ligger mellan 3-7 dagar. Vi redovisar givetvis alltid inkomna bud fullt transparent till bilansvarig.

Kan jag använda bilen när den är ute på auktion?

Ja, väljer du vår bastjänst TradingFLEX kan du använda bilen men ansvarar för att eventuella skador som skulle uppstå under denna tid åtgärdas eller kan komma att dras av på försäljningspriset.

Jag har fler frågor inför bilbytet och vill lämna er ett försäljningsuppdrag, hur gör jag?

Det finns tre enkla sätt att komma i kontakt med oss:

Ring vår kundsupport på telefon 08 – 550  2200 mellan kl. 08.30 – 17.00 eller skicka ett mail till info@tradingsolutions.se så kontaktar vi dig snarast möjligt.

Du kan även lägga in ett försäljningsuppdrag på egen hand via vår Wizard som du hittar här >>.

Om TradingSolutions

TradingSolutions säljer leasingbilar på uppdrag av främst små och stora företagskunder, kommuner, landsting och leasingbolag. Våra kundvärden är korta ledtider och höga slutpriser. Med över 200 000 sålda bilar sedan starten har vi en unik erfarenhet och förståelse för helheten där vi oftast lyckas överträffa våra kunders och uppdragsgivares förväntningar.

Har du frågor?

Låt vår Kundsupport hjälpa dig! Vår Kundsupport besvarar dina frågor inför försäljningen. Välkommen att kontakta oss!

E-post: trading@tradingsolutions.se
Telefon Kundsupport: 08 55 00 22 00

 

Redo att sälja din bil?

Kontakta oss, eller lägg in din bil själv.