Sälj din leasingbil på auktion – få bäst betalt

Fredrik Troedson

januari 30, 2023

Tjänstebil | TradingSolutions

Att sälja sin bil på auktion är en av de mest effektiva och bästa metoderna för att sälja en leasingbil. Det finns många fördelar med att välja denna säljform, inklusive högre priser, ökad transparens och en enklare och snabbare säljprocess.

En av de största fördelarna med att sälja sin bil på auktion är möjligheten att få ett högre pris för bilen. Auktioner är konkurrensutsatta och det finns alltid flera köpare som är intresserade av bilen, vilket kan leda till fler bud och ett högre slutpris. Hos TradingSolutions finns fler än 35 000 registrerade bilhandlare i Sverige och Europa. Det är ett utmärkt sätt att konkurrensutsätta ett eventuellt inbytespris från bilhandlaren.

Auktioner garanterar också en högre nivå av transparens i säljprocessen. Hos TradingSolutions får du som köpare tillgång till samtliga bud efter avslutad auktion. 

Att sälja sin leasingbil på auktion är också enklare än att sälja den till en bilhandlare. Man slipper förhandlingar och risken att sälja bilen till ett lägre pris än vad man önskar eller vad bilen faktiskt är värd. I stället får man ett bud och ett beslut inom en kort tid, och pengarna är oftast på kontot snabbare.

Sammantaget är sälja sin bil på auktion ett smart val för den som söker ett snabb och effektivt sätt att sälja sin leasingbil. Det garanterar högre priser, ökad transparens och en enklare säljprocess. Så, om du överväger att sälja din leasingbil, bör du absolut överväga en bilauktion. 

Få bäst betalt för din leasingbil. Kontakta oss!