Träffa vår Tradingchef Gustav Frank

november 10, 2023

Nyhet | TradingSolutions

Hälsa på vår Tradingchef Gustav Frank! Gustav har fram till nyligen varit teamleader över vår eminenta tradinggrupp, men har nu tagit steget upp till tradingchef. Förutom att visa vägen och guida sina kollegor så sitter Gustav också med i gruppen som hanterar bolagets IT-utveckling.

Gustav, vilka utmaningar ser du framöver?

Utmaningen framöver är att TradingSolutions växer snabbare än någonsin tidigare. När jag började på TradingSolutions 2018 sålde vi cirka 11 300 bilar. År 2023 projekteras det att vi kommer sälja över 20 000 bilar. Detta innebär stora men roliga utmaningar. Vi går nu från att vara en underdog till att bli ett väletablerat företag på marknaden.

Vad gör tradinggruppen hos TradingSolutions?

Vi har hand om alla inkommande förfrågningar och försäljningsuppdrag. Vi ser till att bilarna kommer upp på auktion och hjälper till med hela avvecklingsprocessen därefter. Vi hanterar också all export av bilarna, något som blivit extra påtagligt de senaste åren. Sen har vi hand om reklamationer, rapportering och allt som har med själva försäljningen att göra. 

Vilka egenskaper krävs för att bli en bra tradingchef?

Kunskap är A och O. Det är många bollar att hålla i luften, från kunskap om leasingsbranschen till bilhandlarmarknaden. Teamwork och lyhördhet är också extremt viktigt. Bilbranschen utvecklas i en rasande takt, och alla i tradinggruppen samarbetar som ett team.

Hur har branschen förändrats under din tid på TradingSolutions?

Rent arbetsmässigt så har vi en betydligt större exportandel nu än när jag började. Vi ser också större volymer från privatleasing som under dessa år blivit en stor grej på privatsidan. Vi har ett helt annat samarbete med bilhandlarna både i Sverige och Europa jämfört med tidigare, och vi ligger ständigt i framkant för att utveckla verktyg och processer som ska göra affären smidigare för såväl köpare som säljare. Våra anläggningar har utvecklats för att kunna hantera större volymer.

Som den hockeytok du är, vore det väl fel att avsluta den här intervjun utan att fråga vilket lag som vinner SHL?

Inget, eftersom jag är AIK:are. Jag hoppas de tar steget upp nästa år. 😄

Få bäst betalt för din leasingbil. Kontakta oss!