Vill du sälja din bil? TradingSolutions.se hjälper dig att sälja bilen online

Sälj din bil till högstbjudande på TradingSolutions.se

Värdera din bil – helt gratis!

Om TradingSolutions

Vi säljer leasingbilar på uppdrag av leasingbolag och finansinstitut så som Swedbank, Handelsbanken, Volkswagen Finans och många fler. Men även små och stora företag, kommuner regioner. 

Med fler än 35 000 potentiella köpare över hela Europa och över 225 000 sålda bilar kan du alltid vara säker på att du alltid får bäst betalt för din leasingbil hos oss. Oavsett om du ska byta 1 eller 1 000 bilar

3 enkla steg för att sälja bilen:

Att sälja din bil på Tradingsolutions.se är en smidig process som består av tre enkla steg.

Inledningsvis börjar du med att ange bilens specifika uppgifter. Detta görs genom att skriva in bilens registreringsnummer samt aktuellt miltal i det angivna fältet.

I nästa steg behöver du lämna kontaktinformation; det inkluderar din e-postadress, telefonnummer och ditt namn. När du har fyllt i all nödvändig information korrekt, kommer du att få en uppskattning av bilens värde presenterat för dig.

Väljer du att gå vidare med försäljningen för priset vi har gett dig kommer vi att lägga upp bilen till försäljning på vår auktionsplattform. Tack vare vår goda kontakt med bilhandlare runt omkring i Europa är det inte svårt att sälja bilen. Efter att vi har fått in bud för bilen kommer vi att kontakta dig med det högsta budet. Du behöver såklart inte bry dig om pappersarbete, till exempel ägarbyte och annat som hör till vid en bilförsäljning. Då vi hämtar upp bilen kommer du att få betalt direkt. Var du bor i landet spelar ingen roll, vi hämtar upp bilar i hela Sverige.

Är du orolig för att du kommer få mindre betalt om du säljer bilen via oss istället för privat? Det behöver du inte oroa dig för, vi på TradingSolutions.se ser till att du får det bästa priset om du väljer att sälja bilen online. Det kanske låter för bra för att vara sant, men sanningen är att privatpersoner och enskilda handlare såklart helst betalar så lite som möjligt för en bil. TradingSolutions.se har som mål att säljaren alltid får så bra betalt för bilen som möjligt.

Fördelar med att sälja bil till bilhandlare?

Det finns flera fördelar med att sälja din bil till en bilhandlare. Många är osäkra på hur de ska gå tillväga för att sälja en begagnad bil, med det kan TradingSolutions.se hjälpa dig. Att sälja sin bil till en bilhandlare är lätt, speciellt då du får hjälp av experter på TradingSolutions.se. Väljer du att använda dig av vår tjänst behöver du inte kontrollera köparen, det gör vi åt dig.

Pappersarbetet som följer efter en bilhandel, såsom köpeavtal och anmälan om ägarbyte, slipper du också. När det kommer till pappersarbete är det fler saker som vi tar hand om, bland annat att skriva annonsen, dokumentera bilen, kontroll av betalning och vi tar även emot eventuella klagomål av köparen.

Förutom allt det behöver du inte heller stressa med att städa bilen om du vill sälja din bil. Lämna över ansvaret för dammsugning och annan städning till oss istället. Det blir helt enkelt enklare än att sälja bil till bilhandlare via TradingSolutions.se.

Skillnad på att använda TradingSolutions.se och sälja bil privat

Då du väljer att sälja din bil via TradingSolutions.se finns det mycket du slipper bry dig om, vilket du däremot måste göra om du säljer till en privatperson. Privatpersoner och bilhandlare kontrollerar olika saker vid köp av bil. En privatperson fokuserar till exempel mer på det yttre än en bilhandlare gör. Däremot är det såklart alltid viktigt att se till att din bil är i så gott skick som möjligt innan du säljer din bil.

För de flesta som vill sälja bil är det skönt att slippa en konstant ringande telefon eller att svara på meddelande från intresserade köpare. Väljer du att sälja din bil online via TradingSolutions.se behöver du inte prata med personerna som är intresserade av bilen. Det finns även många oseriösa privatpersoner där ute som endast kommer att ta upp din tid, utan att köpet verkligen går igenom i slutändan. Förutom hur behändigt det är, så är priset du får för bilen också en av orsakerna att välja att sälja bil till bilhandlare. TradingSolutions.se gör allt för att du ska få högsta möjliga pris när du säljer bil.

Gå igenom bilen innan försäljning och få ett så bra pris som möjligt

Du som funderar på “vad får jag om jag säljer min bil?” kan försäkra dig om att få ett så bra pris som möjligt genom att gå igenom några punkter. Både bilhandlare och privatpersoner är såklart intresserade av att köpa en bil som är i så gott skick som möjligt. Säkerställ att försäljningspriset är maximalt genom att kolla följande:

  • Se till att serviceboken är ifyll korrekt och service är utförd kontinuerligt
  • Flera nycklar till bilen, en extra nyckel är alltid positivt
  • Lacken och karossen är utan bucklor och repor
  • Bilen är rostfri Kontrollera att vindrutan inte har stenskott eller andra skador
  • Se till att reparationer och underhåll är utfört
  • Lågt miltal höjer alltid priset, även om det är något du inte kan ändra på före försäljning
  • Attraktiva tillbehör såsom dragkrok
  • Både sommar- och vinterdäck är i gott skick

De flesta som är intresserade av att köpa en bil ser gärna att de inte behöver laga bilen eller köpa till delar. Se därför alltid till att servicen är utförd och att eventuella reparationer som kan tänkas behövas, görs innan försäljningen.

Sälja bil online smidigt och snabbt

Det uppstår ofta krångel när du vill sälja din bil privat, använd dig av TradingSolutions.se, vi säljer din bil åt dig. Du behöver inte oroa dig för tråkigt och klurigt pappersarbete. Inte heller städning är något du behöver ägna dig åt innan du säljer din bil. För att göra det extra bekvämt för dig behöver du inte heller köra bilen någonstans, utan vi hämtar upp den var du än bor i Sverige.

FAQ

Hur går det till om jag vill sälja min bil?

TradingSolutions.se lägger upp din bil på hemsidan. Där auktioneras bilen ut till flera bilhandlare runt om i Europa. Accepterar du ett av buden, sköter vi resten av detaljerna med försäljningen.

Måste jag sälja min bil till den som bjuder högst?

Använder du dig av TradingSolutions.se tjänst finns det inget som binder dig till att acceptera ett bud. Känner du att priset som bjuds inte är rätt behöver du inte acceptera.

Hur länge tar det innan bilen blir såld?

Du väljer själv hur länge du vill ha din bil ute till försäljning på vår sida. Vanligtvis varierar tiden det tar att sälja från några timmar till ett par dagar. Aktioner på vår sida pågår varje dag fram till klockan 14:00.

Måste jag leverera bilen till er efter att jag har accepterat ett bud?

Du behöver inte leverera bilen någonstans, vi hämtar upp var du än bor i Sverige. Därmed kan du enkelt sälja din bil online hemma från soffan.

Hur mycket får jag betalt för min bil?

Det beror på vilket pris du har accepterat vid budgivningen. Från det försäljningspris som du har accepterat efter budgivning drar vi av en försäljningsprovision. Provisionen är ungefär 2,4-4,0%, du kan läsa mer om det i TradingSolutions.se prislista. Efter att vi har dragit av provisionen från försäljningspriset är resterande belopp ditt.

Får jag mer betalt om jag väljer att sälja bilen privat?

Något direkt svar finns inte på frågan om det lönar sig att sälja till en privatperson istället för att använda TradingSolutions.se. Vanligtvis kan försäljningspriset vara något högre. Däremot måste du ofta lägga ner mer pengar på att fixa bilen innan du säljer den. Du sparar även betydligt med tid om du väljer att sälja bilen online.

Nyhetsbrev?

Är du intresserad av att få nyheter om det senaste i branschen? Lite tips och trix inför din försäljning? Vi skickar ut ett rykande färskt nyhetsbrev en gång i månaden, samt aktuella kampanjer och rabatter

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra försäljningstjänster eller ha hjälp med att sälja en bil?
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.