Värdera bil gratis online

Gör en gratis bilvärdering med Reg Nr och få bilpriset direkt.

Värdera din bil – helt gratis!

Värdera bil online med 3 snabba steg:

För att värdera bilen via Tradingsolutions.se kan du följa tre enkla steg.

Fyll i registreringsnummer

Det första steget är att fylla i information om bilen. Skriv in bilens registernummer och miltal i rutan.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Nästa steg är att fylla i e-postadress, telefonnummer och namn.

Få din värdering

Efter att all information är ifylld korrekt, visas bilens värde. Så enkelt är det att få gratis bilvärdering.

Efter att du har fått värdet på bilen kommer vi på Tradingsolutions.se att kontakta dig. Oftast får du ett samtal redan samma dag efter att en värdering har gjorts. Anser du att priset vi ger dig överensstämmer med det du tycker bilen är värd, kan du gå vidare med säljprocessen. Vi kommer därefter att lägga ut bilen till auktion och över 35 000 bilhandlare i Europa kan bjuda på bilen.

Vi kan även lägga ut din bil till försäljning på vår plattform. Det kostar dig ingenting att lägga ut bilen till försäljning på vår sida. Bilhandlare får sedan bjuda på bilen och då priset känns rätt kan du välja att sälja den. Vi kommer att dra av bilhandlarens arvode efter försäljningen.

Bilvärdering online på Tradingsolutions.se – Vad är min bil värd?

Bilens värde beror på en del olika faktorer. Det är inte alltid lätt att bestämma ett pris för en begagnad bil. Först och främst beror värdet på vilket skick din bil är i. Har du mycket problem med bilen kommer det sannolikt att sänka värdet på bilen. Det samma gäller om miltalet på bilen är väldigt högt. De flesta som köper en begagnad bil vill ha ett så lågt miltal som möjligt, vilket gör det svårt att sälja en bil som gått långt.

Undrar du vad din bil kostar kan du även se på vad bilar av samma märke och årgång har för värde. Visar det sig att just din typ av bil har sålts för ett högre pris än andra, så kanske även du kommer få ett riktigt bra pris för bilen. Finns det däremot många likvärdiga bilar till salu just då kan det vara svårt att få den såld.

Värdet på en bil beroende på bilens skick

Något som påverkar värdet på en bil är skicket den är i vid försäljningstillfället. Vill du vara säker på att få ett så bra pris som möjligt för bilen? Gå igenom några av de vanligaste skälen till att värdet kan sjunka innan du lägger ut bilen till försäljning:

  • Bilens servicebok är väl ifylld och service är gjord
  • Det finns flera nycklar till bilen
  • Bilen är fri från rost
  • Det finns inga bucklor eller repor på bilen
  • Underhåll och reparationer är gjorda, till exempel byte av servicedelar vid visst miltal
  • Vindrutan på bilen saknar sprickor och stenskott
  • Både vinter- och sommardäck till bilen är i gott skick

 Vissa saker är svåra att reparera innan en försäljning, miltal kan du till exempel inte ändra på. Försök ändå att om möjligt reparera sådant som är trasigt och kan sänka värdet på bilen.

Lägg inte ett personligt värde på bilen

Personer som har ägt en bil väldigt länge eller är extra nöjda med bilen, anser ofta att bilen är värd mer än värderingen visar. Vid en försäljning är det viktigt att inte lägga alltför högt personligt värde på bilen endast för att du alltid har tyckt om den. Det kan vara svårt att skilja sig från en kär ägodel, men vid en försäljning måste du lita på experterna. Ofta blir den som säljer en bil besviken på bilens verkliga värde. 

Känner du dig osäker på om priset är rätt kan du alltid göra efterforskningar och se vad liknande bilar är värda i dagsläget. Det är även viktigt att komma ihåg att en bils värde tyvärr ofta sjunker ju längre du kör med den. Därför kommer du antagligen aldrig att få samma pris för den som du betalade då du köpte den.

Visste du att du kan värdera bilen gratis?

Bilägare som går runt i försäljningstankar kan smidigt och enkelt få en bilvärdering gjord online på Tradingsolutions.se. Om du funderar på “vad får jag för min bil?” och “hur kan jag värdera min bil?”,  är det bara att skriva in bilens registernummer och miltal på Tradingsolutions.se för att få svar. Tradingsolutions.se tjänst är gratis och du binder dig inte till att behöva sälja bilen om värdet inte känns rätt.

FAQ

Hur fungerar tjänsten?

För att använda dig av Tradingsolutions.se behöver du endast fylla i information om bilen samt kontaktuppgifter. Du kommer sedan att få ett första värde på bilen online. Efter att vi har gjort en noggrann värdering av bilen kommer vi att kontakta dig per telefon. Väljer du att sälja bilen via oss kan bilhandlare ge bud på bilen via auktion. Vi strävar alltid efter att du ska få högsta möjliga pris för din bil.

Hur mycket är min bil värd?

Bilens värde beror på flera olika saker, bland annat vilket skick bilen är i och hur högt miltalet är på bilen. Även bilens märke samt årgång kan påverka värdet, är det flera liknande bilar till salu just då kan det sänka bilens värde och tvärtom då det finns få bilar till salu.

Måste jag acceptera ett bud?

Är du inte nöjd med budet du har fått behöver du inte acceptera det. Har du däremot redan accepterat budet har du bundit dig till en försäljning.

Vad måste jag göra för att sälja bilen via er tjänst?

Om du har valt att gå vidare efter en första värdering av bilen kommer vi att ställa ytterligare frågor om bilens skick. Vi ber även säljaren att ta bilder på bilen. Accepterar du det bud du har fått på bilen kommer vi och hämtar den samt för över försäljningssumman till ditt konto.

Om köparen ångrar sig, vad händer då?

Har någon lagt ett bud på bilen så har personen förbundit sig till att köpa bilen. Sker det däremot ett misstag vid budgivning, till exempel om budgivaren skrivit in fel pris, kan köparen dra sig ur affären.

Vad är slutsumman jag får för bilen?

Det bud som köparen har gett och som du har accepterat är försäljningspriset på bilen. Tradingsolutions.se kommer sedan att dra av en provision på 2,4-4 % på försäljningspriset. Efter att avdraget har gjorts kommer du att få resterande summa.

Nyhetsbrev?

Är du intresserad av att få nyheter om det senaste i branschen? Lite tips och trix inför din försäljning? Vi skickar ut ett rykande färskt nyhetsbrev en gång i månaden, samt aktuella kampanjer och rabatter

Kontakta oss

Vill du veta mer om våra försäljningstjänster eller ha hjälp med att sälja en bil?
Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.